Spørsmål og svar

Spørsmål: Hva slags kabel skal en velge?

Svar: Fastmontert kabel bygger mindre og kan for enkelte føles mer formelig og komfortabel i øret. Fordelen med å ha en avtakbar type er at man kan ha reservekabel med seg og skifte raskt om det måtte oppstå en skade eller feil f.eks når en er ute på turné.
(Fastmontert kabel må skiftes på verkstedet, de avtakbare kablene kan skiftes av kunden selv)

Spørsmål: Hva hvis monitorene ikke sitter godt nok i øret?

Svar: Da kan en ta nye avtrykk og lage nye skall. Dette er kostnadsfritt for kunde hvis det er gitt beskjed om innen 30 dager fra leveringsdato. Om det i ettertid trengs nye skall på grunn av skadede monitorer eller ørets forandring, kan vi lage nye skall til om monitorene. Et nytt skall koster 1250,- inkl. mva (750,- på handsfree-propper)

Spørsmål: Hvordan lages skallene til monitorene?

Svar: Skallene lages i en 3D-modulert laserprosess. Dette medfører høyeste nøyaktighet i forhold til monitorenes passform og mest konsistent kvalitet og finish.

Spørsmål: Hva er den vanligste årsaken til at monitorene etter en tids bruk spiller skjevt eller lavere enn når de var nye?

Svar: Den vanligste årsaken er at det har satt seg ørevoks i lydslangene og at voksfilteret som sitter på tuppen av skallene må skiftes.

Spørsmål: Må man ta avtrykk hos leverandør?

Svar: Nei man kan ta avtrykk i hele landet, f.eks. ved hørselssentraler hvor det er en audiograf til stede. Du må regne med å betale et tillegg for å ta øreavtrykkene både hos en frittstående audiograf og hos en av våre forhandlere.

—————————-

Har du noe du lurer på eller tips å dele med andre brukere så skriv gjerne i kommentarfeltet her

47 kommentarer om “Spørsmål og svar”

 1. Tar dere avstøpninger hos dere? Er det inkludert i prisen oppgitt på denne side? Voksfilter som dere skriver må byttes, må dette byttes ofte? Blir disse dyre i bruk? Jeg er en vanlig forbruker, men elsker god lyd. Er det fornuftig å bruke sa-43 med en iPod? Bør jeg kjøpe noen andre propper? eller bør jeg skaffe meg en bedre bærbar lydspiller?

  1. Hei Jon! Du kan ordne avtrykk hos en av våre forhandlere eller hos nærmeste hørselssentral eller audiograf, men ekstra kostnad må som regel påregnes.
   Det følger med 8 stk reserve voksfiltere. Hvis en er litt nøye med å gjøre proppene rene etter hver bruk så kan en gjerne bruke de samme filterene i mange måneder. Det går også an å rense selve filteret om de skulle bli tette. Evt. ekstra filter selges i 8-pakk til 69,-.
   De skal fungere veldig godt sammen med en iPod. Men om du ikke ser behov for bryterfunksjonene og det ekstra bass-elementet er SA-33 et godt alternativ. Den tilsvarer lyden i SA-43 med begge bryterene avslått.
   Om du er blant de som legger ekstra merke til detaljer og oppløsning vil vi absolutt anbefale å bruke Apple Lossless format på musikken. Disse monitorene avslører ganske raskt kompresjonstap i mindre gode mp3-filer o.l.

   Mvh
   Alf

 2. Hei igjen. jeg glemte Ultimate Ears 18 Pro

  Specifications Ultimate Ears 18 Pro

  Input Sensitivity: 110.6 dB @ 1 kHz
  Efficiency: 115.6 dB @ 1mW
  Frequency Response: 20 Hz to 18,000 Hz
  Impedance: 21 ohms @ 1kHz
  Internal Speaker Configuration: 6 proprietary precision balanced armatures
  Noise Isolation: -26 dB
  Input Connector: 1/8″ (3.5 mm) gold plated
  Price: 8.200 KR

  1. Hei Andre,
   Det er ingen som har testet alle disse mot en annen så det kan nok ingen svare på. Tenker nok uansett at alle er såpass gode at det går mer på personlig lydpreferanse hva en vil foretrekke.
   Det som nok skiller seg mest for kunder i Norge er pris, levering og garanti. Utgifter til avtrykk, frakt, toll og moms er også betydelige ved import av produkter i disse prisklassene.

   1. AAhh ja det er sant. levering,garanti,Utgifter til avtrykk,frakt,toll og moms glemte jeg. det må bli SA-43 på meg. siste ting jeg lurer på, kan man bare kjøpe SA-43 i gjennomsiktig?

   2. Vi kan levere de i hudfarge, lys brun og mørk brun, og i transparent klar, rød eller blå (evt. kombinasjon av disse). Frontplaten kan fåes i flere farger.

 3. Hei! Jeg lurer på hvordan toppmodellen deres, SA-43, egner seg til å spille melodiøs death metal?

  1. Hei, ja det burde fungere like godt det. Modellen har mye dynamikk og kan levere trøkk i de områder du måtte ønske. En annen modell med masse dynamikk er SA-32 Live, et alternativ som passer mange.

 4. Hei

  jeg har tinnitus fra en trykkskade i øret fra dykking. Jeg er derfor meget var på hyfrekvente lyder, som vindsus fra trafikk etc. Jeg har lagt merke til at dersom jeg bruker «sov i ro» mot togstøy blir støyen merkbart dempet, men tinnitusen blir mer tydelig da disse legger press på øregangen samt at støy som vanligvis dekker over tinnitusen blir borte.

  Hvordan vil Disse tilpassede ørepluggene eks. sa43 sitte i øret sammenlignet med typisk øreplugg hørselvern som ikke er tilpasset?

  1. Regner med du da tenker på å ha musikk på øret for å maskere tinnitus. SA-monitorene er øretelefoner. De demper maksimalt av lyden rundt deg, og egner seg ikke om du skal høre hva som skjer rundt deg samtidig. Fordelen med slike formstøpte propper er at de sitter veldig behagelig i øret. Hvis du kun skal dempe støy rundt deg (uten musikk) men samtidig ha en god propp vil vi heller anbefale deg å se etter myke støypropper. Disse er også formstøpt for best mulig bærekomfort.

 5. Er det mulig å ta avstøpninger og bestille SA-serien i Trondheim, eller må dette gjøres i Oslo/Stavanger eller via post?

 6. Hei.
  Jeg har medfødt hørselskade og spiller i band,(dårlig kombinasjon) jeg bruker høre apparat og har tinitus, men jeg er jo veldig glad i musikken da :), også lurer jeg på div ting.
  Tar in ear monitoring vekk den lyden utenfra som er skadelig for øret slik at hørselen ikke blir ytterligere svekket?
  Finnes det headsett som stenger ute skadelig lyd? (øreklokker) ikke hørselvern..
  Må jeg legge musikken på hylla?
  Mvh Stian

  1. Hei Stian,
   Fordelen med fulldempede in-ear er at du får dempet alt rundt deg maksimalt, noe som gjør at du kan ha lydnivået lavere og alikevel høre det du trenger. Men det går fortsatt på disiplin. En må selv være bevisst å ikke skru så høyt at det blir skadelig eller ubehagelig.
   Som en ekstra hjelp kan du bruke trådløs in-ear mottaker / beltpak, da de fleste har innebygget justerbar limiter. De kan du da stille inn til et fornuftig maksnivå som du kan leve med, og de vil da beskytte deg for uventede peaker og feedback som måtte komme inn på monitorlinja.
   Det er dessverre ingen som kan settes spesifikt til et garantert nivå, så det må du fortsatt bedømme selv. Skal det være trygt en hel dag må du f.eks. ned i 85dB maks, noe som kanskje er for lavt med en gjeng ivrige musikere rundt deg. In-ear lar deg iallefall ha muligheten til å la fornuften styre nivået isteden for bandet 🙂

 7. Hei igjen og takk for svar.
  Hva anbefaler du av In ear monitor for meg, trenger ikke det dyreste, men noe som er billig og bra.
  Hva trenger jeg i tillegg til proppene?
  Hvordan får jeg de andres lyd inn i mine monitorer?
  Trenger jeg en ekstra boks som kobles opp til mixeren..?
  Jeg har aldri prøvd noe sånt før, så er litt nysgjerrig.
  Mvh Stian

  1. Da vil jeg foreslå enten ER-propper med ERM-3 monitor, totalt 3315,- inkl. mva, eller helstøpt SA-12 til 3990,- inkl. mva.
   Du trenger nok minimum en liten mikser eller hodetelefonforsterker som du kan styre nivået med. Dette fungerer stabilt og er billigst om du kan spille med en ledning uten å kjøre trådløst. Du tapper en monitorlinje eller et -par på scenen fra lydmannen, som setter opp en miks av hele bandet til deg. Så kan du styre nivået på forsterkeren eller personlig mikser.

   Det samme kan du gjøre på øvingslokalet; om dere har en mikser allerede kan du hente ut lyd på en av Aux-utgangene, og justere inn lyd fra alle de andre i bandet ved å sende til Aux på hver enkelt mikrofoninngang/spor.

   Skal du gjøre det veldig enkelt kan du jo bare få deg en skjøteledning for hodetelefon og plugge deg direkte i headset-utgangen på mikseren. Det fungerer iallefall utmerket, helt til flere vil bruke øremonitorer samtidig 😉

   Det er flere billige hodetelefonforsterkere på markedet med multiutganger på, så en enkelt kan ha 4 eller 8 hodetelefoner med hver sin volumkontroll som kan dele på stereomiksen eller monitorutgangen. Det er absolutt å anbefale iallefall for øving hvor flere eller alle bruker in-ear eller headset.

  1. Vi lager røde eller blå semitransparente skall også, men vi kan ikke legge til farge på klare skall eller tynne ut de vi allerede bruker, om det var det du mente. Når det gjelder utsiden – de klare frontplatene kan dessverer ikke fåes i transparente farger, men de blir delvis seende ut som farget når montert da de reflekterer fargen på skallene de er montert på.

 8. Hei.

  Jeg spiller for øyeblikket i et band som begynner å få en del liveetterspørsel. Dette betyr at jeg må skaffe meg et sett med IEM, gjerne trådløst, snarest.
  Har dere noen tips til en billig løsning (rundt 4000,-) på støpte IEM? Forslag til trådløse systemer?
  Jeg vet at dere har noen veldig billige løsninger, men er ikke sikker på om de kan fylle kravene jeg har om å kunne høre alt fra bassgitaren til diskanten fra leadvokal. De fleste billige ørepropper mangler disse egenskapene.

  1. Hei,
   Vi har to løsninger på monitor. ER musikerpropper kombinert med plug-in monitor får du fra 3315,- inkl. mva. Det vil si ER-propper uten støyfilter samt ERM-3 monitor. Skal du ha mer bass kan du gå du opp til ERM-5 for tilsammen 4515,-.

   Hvis det er viktig at proppene demper omgivelsene best mulig samt at de skal sitte best og sikrest i øret bør du vurdere helstøpt monitor i SA-Serien. Her er rimeligste løsning SA-12 til 3990,-. Hvis du trenger ekstra med bass kan du enten bruke EQ på aux send-kanalene for å oppnå den lyden du trenger – her vil iallefall SA-22 ha nok dynamikk til å takle nivåene. Ellers må du opp i en modell med dobbel bass, f.eks. SA-32 eller SA-32 Live til 5990,-

 9. Hei.
  Finner ikke bestillingsskjema for Eclain ER flexComfort.
  Hvordan kan dette bestilles? Hadde tenkt å sende inn avstøpning og bestille de, sammen med ERM-5 monitoring. Men da kommer det an på hvor kjapt jeg får svar hos dere 🙂

 10. Hei

  Jeg klarte å miste den venstre proppen min mens jeg jobbet under en festival. Er det nulig å bestille kun den venstre proppen? Må jeg ta nytt avtrykk eller har dere lagret det jeg har tatt tidligere (ca 3 år siden).

  1. Hei,
   Ja det går godt å lage kun en propp. Vi har dessverre ikke avtrykk så langt tilbake liggende så du må ta et nytt avtrykk og sende inn. Du bør også sende med resten av settet inn så vi kan sikre at den nye blir mest mulig lik den andre samt få testet de som et sett når ferdig.

 11. Hei
  Jeg har et par M-Fidelity HF 2.0 som snart er 1 år gamle. Siden jeg kjøpte de har jeg byttet mobil, fra iphone 4 til iphone 6. Merker at det kan knitre/skurre litt i lyden samt at fjernkontrollen/mikrofonen ikke virker som den skal. Kan dette ordnes med å bytte kabelen?

 12. Hei,
  Jeg sitter her og vurderer et kjøp av SA-43, men oppdaget at prisen er langt mer enn jeg har lest på eldre anmeldelser. Har dere gjort noen form for endring som er med på å øke prisen? Har ikke noe imot prisen som den står i dag, lurer bare på hvorfor den er blitt økt.

  1. Hei,
   Om du har lest testen hos Lyd og Bilde fra 2009 så ser du at SA-43 kostet 6790,- for grunnmodellen. Idag er prisen 6990,- så svært liten økning, faktisk en god del billigere idag korrigert for inflasjon 🙂

 13. Hei! Driver å vurderer IEM for bruk til live/scene. Er da ute etter noen som er spesielt gode i vokal/gitar frekvensområdet. Vil du da anbefale SA-43 eller den nye SA-50 til det formålet? Jeg er også opptatt av holdbarhet på komponenter og kabel, samt demping mot omgivelsene siden jeg spiller mye med en hardtslående trommeslager. Takk!

  1. Hei, hvis du ikke er avhengig av bassboost/EQ-funksjonene til SA-43 så er både SA-33 og SA-50 like gode til det bruket som SA-43 er. Mest detaljert og oppløst er da SA-50.

   Mest holdbarhet får du med standard typen harde akrylpropper. De er lakket med en solid hardcoat UV-lakk som holder i mangfoldige år. Velger du i tillegg avtakbar ledning så kan du enkelt bytte denne selv hvis den skulle slites ut. Du kan også få proppene fylt internt med silikon for maksimal demping av lyder rundt deg.
   Proppene bruker også utskiftbare voksfiltere i tuppen av kanalene så du enkelt får renset og byttet disse om det skulle bli tett.

   Mvh
   Alf J.
   Middelthon Innovasjon

   1. Hei igjen takk for godt svar. Jeg lurt på et par ting til. Man kan velge å fylle proppene internt med silikon, vet du da hvor mye de demper uten silikon kontra med i dB? Den avtagbare ledningen er den så avtagbar at man fort kan risikere å nappe den ut uten at man mener det eller er den låst på noen måte? Sist men ikke minst, i Oslo området, er det noen spesielt anbefalte der du ville brukt til avstøp?

   2. Hei,
    proppene demper ca 26dB uten fyll og ca 36dB med silikonfyll.

    Kontaktene holder pluggene med 10kg kraft så ledningen går ingen vei uten at du selv vil ha dem løs!

    I Oslo-området kan du ordne øreavtrykk hos f.eks. Starkey.no, Hovikhorsel.no eller Horselisentrum.no

    Mvh
    Middelthon Innovasjon

 14. Hei
  Som bassist og backing vokal, holder det med SA32 Live, eller er SA43 bedre for vokalen sin del? Vokalen er den mest kritiske, men trenger god basslyd og.

 15. Hei, Begge disse modellene skal fungere godt til slik bruk ja. Du får en jevnere og mer detaljert mellomtone og diskant med SA-43 men det betyr ikke nødvendigvis at du hører din egen vokal bedre ved live-bruk. Forbedringene er gjerne mest fremtredende når en bruker proppene til ren musikklytting.

 16. Heisann 🙂
  Sitter å leser litt om in-ear monitoring hos dere.
  Er det mulig å droppe innom en dag, eller må jeg avtale time først?
  Tenker først å se de forskjellige farger/modeller irl, og såklart evt ta støp og kjøp (det slagordet kan du få gratis 👍🏻)

  Mvh
  Kim

  1. Hei, jeg driver kun produksjon på Jørpeland så tilbyr bare netthandel i Rogaland. Jeg har ikke butikk eller utstillingsmodeller og tar heller ikke øreavtrykk her. Det må du ordne selv hos din nærmeste audiograf eller hørselssentral.

   Mvh
   Alf J.

 17. Hei! Vurderer IEM for tiden. Lurte på om det finnes noen typer som demper, men også kan slippe gjennom justerbar mengde scenelyd (altså har innebygget mikrofon eller noe)? Både mtp f.eks. gitarlyd o.l. som ofte er annerledes akustisk på scene versus oppmikket, og f.eks. publikumsrespons osv hadde dette vært gull, men jeg har ikke funnet noe slikt hittil. Må jeg eventuelt sette opp 1-2 egne micer for å få med scenelyd?

  1. Hei Øyvind,
   Jeg har en modell som både slipper inn dempet omgivelseslyd samtidig som du har monitorlyd. Den heter SA-20 Akustik, og du finner den her: https://inear.wordpress.com/sa-serien/sa-akustik/
   Men om det skal være variabel scene-/publikumslyd så er nok heller et vanlig sett med in-ear propper og noen ambience-mikrofoner koblet til monitormikseren veien å gå ja.

   Mvh
   Alf J. Middelthon
   Middelthon Innovasjon

 18. Hei
  Jeg har et par starkey sa-20 akustikk som ikke passer i ørene lengre, går det å bruke innmaten i nye propper fra dere?

  1. Hei, ja det går fint an. Ombygging til nye skall koster 2800,-. Evt tillegg for ny ledning hvis ønskelig.
   Mvh
   Middelthon Innovasjon

 19. Hei!
  Jeg har hatt IEMs fra Hantek de siste 5 årene, og synes det har fungert ganske greit. Nå har jeg måttet sende de på reparasjon og vurderer om det er på tide med ny avstøpning og nye propper. Forrige gang jeg oppgraderte skulle jeg egentlig ha en modell opp, men fikk beskjed om at ørene mine var for små til å romme flere drivere enn én. Derfor fikk jeg en nyere versjon av de proppene jeg allerede hadde.

  Kan det være at noen av deres modeller passer i et par latterlig små ører? Eventuelt om det finnes en workaround av noe slag?

  Vennlig hilsen
  Grete Johanne Knudsen

  1. Hei,
   Ja både SA-12 og SA-20 har to høyttalere per øre og skal kunne være kompakte nok til å passe de aller fleste uansett størrelse på øregang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s